De Schatvinder | Helpt je schitteren! | Jezelf zijn? Natuurlijk!
De Schatvinder | Helpt je schitteren!
9682
single,single-post,postid-9682,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Artikel

BS Natuurlijk

Jezelf zijn? Natuurlijk!

  |   Nieuws   |   Geen reactie

Feest op basisschool Natuurlijk in Venlo, waar het vandaag Talentendag was – en waar trouwens ook de Leraar van het Jaar 2019 werkt!

 

– – –

 

Hallo lief kind, dit is een berichtje van De Schatvinder.
En mijn echte naam is Edwin.

 

Ik heb drie vragen voor jullie:

 

✦ Vind jij het vaak moeilijk om te stoppen met denken?
✦ Voel jij weleens dingen die je niet kunt uitleggen met woorden?
✦ Denk jij soms: ik ben niet zo goed als andere kinderen?

 

Bij De Schatvinder is iedereen even lief en even bijzonder.
Als het je leuk lijkt, kun je mij bezoeken bij de Talentendag.
Ik neem mijn schatkist mee en we zingen samen het Schatvindertjeslied.

 

– – –

 

Dit was mijn uitnodiging voor de kinderen.

 

Bij de Talentendag konden ze kiezen uit verschillende workshops: muziek, drama, repaircafé, ballonmodelleren, techniek, kinderyoga, mandala kleuren en nog veel meer. En voor, zoals de school het mooi had omschreven voor de kinderen: een rustmoment voor jezelf. Bij De Schatvinder dus.

 

En wat een bijzondere ontmoetingen had ik met twee groepen lieve, pure mensjes… Er was ruimte voor iedereen: voor kinderen die stil en rustig waren, maar ook voor kinderen die onrustig of een beetje opstandig waren. We hebben gedeeld over lief zijn voor jezelf en anderen, wat je denkt en wat je voelt, we hebben schatten bekeken en besproken, we hebben het Schatvindertjeslied gezongen en we hebben elkaar in de ogen gekeken.

 

Wat is het fijn om iemand echt te zien en wat is het fijn om echt gezien te worden. Niet om wat je doet, maar gewoon omdat je er bent. Een bloem is speciaal omdat die leeft, een bloem hoeft niks te doen om bijzonder te zijn. Jij bent ook speciaal omdat je leeft, je hoeft niks te doen om bijzonder te zijn. Wees gewoon wie je bent. En jij bent ook een schatvinder. Dus zoek en vind jouw levensschatten.

Geen reacties

Sorry, je kunt op dit moment geen reacties plaatsen.