De Schatvinder | Helpt je schitteren! | “Ik weet niet hoe het voelt om van mezelf te houden”
In het basisonderwijs zijn ontelbaar veel schatten te vinden...
Houden van jezelf; kinderen; gastles
9346
single,single-post,postid-9346,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Artikel

schatvindertjes (65)

“Ik weet niet hoe het voelt om van mezelf te houden”

  |   Nieuws   |   Geen reactie

… dat was slechts één van de bijzondere en ontroerende reacties uit groep 4/5, kinderen van een jaar of 8 dus.
Het was weer onvergetelijk in de klas. Die lieve kinderen zijn zo wijs en bijzonder, maar weten zichzelf vaak niet eens te waarderen. Dát mogen ze dus ook leren: ik ben goed zoals ik ben, ik mag er zijn, mijn gevoelens doen ertoe.
 

Ze kregen o.a. ook de kans om te zeggen waar ze goed in zijn, maar dan niet een hobby of vaardigheid, maar meer iets op menselijk niveau. Helaas heb ik lang niet alle antwoorden kunnen onthouden, maar ‘ik ben goed in opkomen voor anderen’ en ‘ik ben goed in houden van iedereens binnenkant’ denk ik nu spontaan aan terug.
 

Het was een ontzettend lieve en wijze groep. De invloed van de juf – die de kinderen écht ziet – is duidelijk merkbaar.
 

Kinderen kúnnen simpelweg niet dag in dag uit alleen maar leren met hun brein, er moet ook ruimte zijn voor hun gevoelswereld. Niet alleen voor kinderen die zogenaamd ‘wat verder’ zijn, maar voor alle kinderen. Het deed ze vandaag in ieder geval weer zichtbaar goed.
 

En ze zongen trouwens ook goed mee met het schatvinderslied  🙂
 

Refrein:
 

Ik ben goed zoals ik ben,
cooler nog dan superman!
Echt waar, je bent nooit te klein
om schatvinder te zijn…

 

Spreekt dit je aan? Ontdek dan zeker meer!

Geen reacties

Sorry, je kunt op dit moment geen reacties plaatsen.