De Schatvinder | Helpt je schitteren! | De kracht van kwetsbaarheid op De Schatvindersdag
Wees wie je bent!
De kracht van kwetsbaarheid op De Schatvindersdag
8797
single,single-post,postid-8797,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Artikel

schatkist

De kracht van kwetsbaarheid op De Schatvindersdag

  |   Nieuws   |   Geen reactie

Op maandag 16 januari 2017 vond in het Centrum voor de Ondernemende Mens, een zeer passende en sfeervolle locatie in het centrum van Eindhoven, de eerste editie van De Schatvindersdag plaats. De hele dag door werden er waardevolle en interactieve lezingen aangeboden met sprekers die stuk voor stuk harten wisten te raken.

 

De start met cabaretier Leon van der Zanden zette meteen de toon. Hij nam het publiek mee in het tonen van je kwetsbaarheid; als die er mag zijn, wordt pas je echte kracht zichtbaar – zoals heel bijzonder te zien was bij twee mensen uit het publiek. Hij deelde ook zijn vroegere en huidige kijk op zijn eigen gevoel bij bestaansrecht. En uiteraard wisselde Leon met speels gemak serieuze onderwerpen en intens verdiepende momenten met elkaar af.

 

Daarvoor had De Schatvinder en dagvoorzitter Edwin Frericks een inkijkje gegeven in zijn ziel en kostbare innerlijke schatten met de aanwezigen gedeeld. In de ochtend opende begeleider en opleider Wim Hermans zijn hart en vertelde over ‘het natuurlijke zelf’, wat je strikt genomen eigenlijk niet eens kan vinden, omdat je dat al bent. Therapeut Ron Borsboom wist de zaal enorm te boeien door herkenbare voorbeelden te geven over zichtbare lichamelijke dingen waar een enorm verborgen verhaal achter zit, zoals de stand van de ogen die iets zegt over je ligging tijdens de zwangerschap of geboorte. Het losmaken van trauma’s – die elk mens in wezen heeft – is een geweldige stap in je eigen lichamelijke, geestelijke en spirituele ontwikkeling. Het geeft je nieuwe inzichten over vastzittende krachten bij jezelf die nog niet zijn aangeboord, maar waarin ongelofelijk veel potentie verborgen ligt.

 

Na de lunchpauze, waarin de bezoekers bij soulstoryteller Linde ten Broek terecht konden voor een persoonlijk verhaal voor hun ziel, was het tijd om wat stilte te ervaren met Christel Lubse, die ons daarnaast met behulp van ‘gewone’ stenen wees op onze eigenwaarde. Vervolgens zorgde creatieve sociaal ondernemer Rik Konings letterlijk voor actie door een groep te laten jongleren met hun talenten. Met een lach en een traan kwamen de deelnemers een stuk dichter bij zichzelf en zijn ze thuis vast ook nog aan het oefen met twee of drie ballen.

 

Business consultant en mindfulnesstrainer Audrey Loman vertelde een indrukwekkend verhaal over het overlijden van haar zoontje, maar kon laten zien dat ze zelfs na zo’n enorm verlies weer de kracht had gevonden om verder te gaan. Talentcoach Timo van Wijgerden vertelde over werkelijk zien en gezien worden en gaf een extra waarde aan de munt (elke deelnemer kreeg een munt uit de schatkist) door er een anker van te maken, waarbij de munt in de toekomst staat voor de krachtige intenties en besluiten die innerlijk zijn genomen op deze Schatvindersdag . Veranderdokter Petra van Riemsdijk was helaas ziek, maar had anders ongetwijfeld een bijzondere bijdrage geleverd over het vinden van je eigen ‘moeiteloosheid’ en het overwinnen van angsten.

 

Actrice, presentatrice en ingenieur Ineke Noordhuizen liet ons ervaren wat het is om (hard) te werken, te leren en te spelen. Dat laatste zijn we in de loop van ons leven vaak kwijtgeraakt. Aan het einde van de dag stemde Lonneke van Horrik zich nog af op de zaal. Zij heeft haar eigen praktijk voor hooggevoeligheid en liet ons letterlijk voelen. Ook kon ze bij enkele bezoekers fysieke signalen van het lichaam betekenis geven. De signalen die ons lichaam geeft, zijn namelijk van ongekende waarde als we die de ruimte geven om er te zijn en er vervolgens ook naar luisteren.

 

Aan het einde van de dag werden nog zeer bijzondere geschenken uitgereikt. Zo konden meer dan 10 bezoekers nog een cadeau in ontvangst nemen in de vorm van gratis sessies, aangeboden door de diverse sprekers. Hierbij zaten ook maarliefst 4 skype-sessies met reïncarnatietherapeute Anita  Groenendijk (die niet bij deze dag aanwezig kon zijn).

 

Veel deelnemers waren aan het einde van de dag helemaal vol of zelfs helemaal op.  Het was simpelweg een te vol programma. Dat is een van de belangrijkste leerpunten voor de volgende editie, die er beslist gaat komen.

 

De dag zou in het kort samengevat kunnen worden met: wees wie je bent! Jij bent ook een schatvinder! En durf te zijn wie je bent met al je kwetsbaarheid, angsten en onzekerheid, want dan wordt je eigen kracht pas echt volledig zichtbaar. En de mooiste schatten zouden weleens dichterbij kunnen zijn dan je denkt…

 

En tot slot nog een bijzondere aanvulling op onze unieke ervaring met de tamme vlinder! (Volledig te begrijpen voor degenen die aanwezig waren) Daar was ik namelijk iets over vergeten te vertellen…

Ik vroeg toentertijd aan onze dochter: “Heb je misschien een mooie naam voor die vlinder?” Het duurde niet lang voordat ze zei: “Chi-chi!” Dat vond ik een heel mooie en lieve naam. Pas later leerde ik dat deze naam ook een wonder was, want chi (of qi) staat voor de innerlijke levenskracht die deel uitmaakt van alles wat leeft…

 

* * *

Bekijk zeker nog even deze prachtige video voor een sfeerimpressie.

Met bijzondere dank aan Jacqueline van de Koevering voor het geweldige beeldmateriaal van deze dag!

Geen reacties

Sorry, je kunt op dit moment geen reacties plaatsen.