Durf jij innerlijk te duiken?
Lees
Verdiepende Vrijdag


Werk je met kinderen?
Gun ze
SchatvinderTJES


Op de hoogte blijven?
Lees het
Schatvindersnieuws


Verdieping bij een teamuitje?
Kies voor een
hartenopenerLike De Schatvinder!
De Schatvinder | Helpt je schitteren! | Een onbestemd gevoel
Edwin Frericks, De Schatvinder - Hartenopener, hartenraker, hartenverzorger
9599
single,single-post,postid-9599,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Artikel

grijs

Een onbestemd gevoel

  |   Blog   |   Geen reactie

Heb jij ook weleens zo’n onbestemd gevoel in of net boven je buik? Een beetje leeg, maar ook onrustig. Een beetje vaag, maar ook treiterend. Niet dat er een directe aanleiding voor is, er is dan niet net iets vervelends gebeurd ofzo. Eigenlijk is het – zoals vaker met gevoelens – niet te omschrijven met woorden. Een klank kun je er misschien zelf bij verzinnen. Of een beeld geeft vaak ook herkenning: 😕 Het gevoel komt vaker naar boven op een regenachtige dag dan op een zonnige dag. En als ik dat vervelende gevoel heb, wil ik het kwijt.

 

Soms ga ik dan iets DOEN
En dan verdwijnt het vaak

 

Of ik ga iets ETEN, chocola bijvoorbeeld, mmhhh 😊
En dan verdwijnt het vaak

 

Of ik probeer het te NEGEREN
En dan verdwijnt het vaak

 

Maar het komt toch telkens weer een keer terug. Een stuk pijn of verdriet lijkt het wel. Misschien iets van lang geleden dat niet is verwerkt. Want ik kan me herinneren dat ik het als kind ook weleens had.

 

Ik wil dat het verdwijnt, maar ik wil het niet wegstoppen.
Ik wil dat het heelt, want dan komt het nooit meer terug.

 

En áchter dat onaangename gevoel is vast weer een schat te vinden…

Geen reacties

Plaats een reactie